Šarmantan dubrovački restoran u samom centru grada

| Wine and dine |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

LAJK Restaurant Dubrovnik

U staroj gradskoj jezgri u samom centru Dubrovnika, točnije u Ulici Prijeko koja je usporedna sa Stradunom, smješten je neodoljivi restoran LAJK. Šarmantan restoran otvoren prije godinu dana ime je dobio po početnim slovima članova obitelji koja vodi ovo neodoljivo gastronomsko mjesto - mladu obitelj čine sin Luka, vlasnik Alan, supruga Jasmina te mlađi sin Karlo čija imena zajedno tvore dosjetljivo ime "LAJK".

LAJK Restaurant Dubrovnik

Restoran je uređen i dekoriran prema ideji same obitelji - tako je svaki član zamislio neku novu, zanimljivu ideju koja je doprinjela šarmantom i ugodnom ambijentu koji vlada u LAJK-u. Zaputite li se tamo, uživati možete u svježim namirnicama koje nabavljaju ravno s "pjace", lokalnim vinima među kojima se najviše istče njihovo kućno vino "LAJK" koji upotpunjuje jela kao što su odležani hrvatski Maturo biftek, filet od brancina s ružmarinom ili pak svježe mušule iz malostonskog zaljeva. No nikako ne smijete propustiti kušati i njihov fenomenalni burger "LAJK"!

Kako sami kažu "posebna pažnja posvećuje se svježini namirnica, usluzi, urednosti i čistoći." Vanjska terasa ima 20 sjedećih mjesta, no isto tako možete se zavući i u šarmantan interijer iz kojeg nećete željeti izaći. Poslužuju doručak, ručak i večeru, no uživati možete i u vrhunskoj kavi, dobroj čašici kućnog vina, domaćoj dubrovačkoj rozati te u prekrasnom pogledu.

LAJK Restaurant Dubrovnik

"Mi smo mali,obiteljski restoran koji uživa vidjeti svoje goste nasmijane i sretne. Dobrodošli!", poručuju vam Luka, Alan, Jasmina i Karlo. Stoga nađete li se u Dubrovniku, saznajte zašto toliko lajkamo LAJK.

LAJK Restaurant Dubrovnik (Alan, Karlo, Jasmina i Luka)