Posjetitelji Food Film Festivala Zagreb naučili kako dekorirati tortu

| Wine and dine |

Food Film Festival Zagreb u znaku čokolade

Nema Zagrepčana, ali ni turista koji ne zna da se trenutno u Zagrebu održava Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola. Filmovi o hrani na travi u najljepšem zagrebačkom parku svaku večer prikupljaju više od tisuću ljudi, a dobra zabava, opuštena atmosfera, fina hrana i kapljica garantiraju dobar provod. Oduševljenje ovim festivalom ne jenjava i uskoro neće biti Zagrepčana koji ga nije posjetio.

Tu je naravno i bogati program kulinarskih radionica koji daju jednu posebnu notu ovom festivalu i oplemenjuju ga. U šatoru šefa kuhinje tako je popodnevnu radionicu imala je priznata zagrebačka slastičarka Lada Osredečki, voditeljica slastičarnice Tako slatko koja je s puno strpljenja učila sve zainteresirane posjetiteljice kako dekorirati tortu. Perfektnu šećernu masu u svim nijansama donirale su Dora usluge, a pred očima posjetitelja nastala je i zaista impresivna torta Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola

Nakon kulinarske radionice, travica na zagrebačkom Zrinjevcu već je bila popunjena i prekrivena dekicama posjetitelja koji su čekali kultni "slatki" film - Čokoladu s Juliette Binoche i prezgodnim Johnny Deppom u glavnim ulogama. Iako ne postoji osoba koja nije gledala taj film, skoro tisuću ljudi procijenilo je kako je ipak nezaboravan doživljaju gledati ga na otvorenom u parku uz slastice od čokolade koje su pripremile slastičarnice Cukeraj, Amelie i Torte i to. Bilo je tu domaće čokolade s okusima naranče, s čilijem, čokoladnih torti, čokoladnih keksa te čokoladnih pralina. A uz svaku od navedenih slatkih delicija dijelila se gratis bočica Coca-Cole.

Danas u 18 sati u Šatoru šefa kuhinje održat će se Vindijina Gastro radionica koju će predvodit chef Mario Oblak, voditelj Gastro teama zajedno s nagrađivanim kuharom Mladenom Habunekom. Vrsni Vindijin kuharski duo na zanimljiv će način pripremati egzotičnu piletinu Cekin u umaku od kokosa i sira Bovizole kako bi se svi zajedno oprostili od ljeta te ukusnu tortu s Vivis svježim sirom i kestenima kao svojevrstan pozdrav jeseni. 

Nakon radionice očekuje nas veliki plesnjak ispred paviljona u sklopu nagrađivanog projekta Zagrebački Vremeplov.