Odlične kulinarske radionice obilježile subotu na Food Film Festivalu Zagreb

| Wine and dine |

Subota na Food Film Festivalu Zagreb sponsored by Coca-Cola bila je rezervirana za čak tri odlične kulinarske radionice. Sve o zdravom doručku šampiona ispričao je, ali i pripremio, trener fitnessa Orlando Lopac. Poznati chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide za Electrolux pripremali kozice i steakove, a poznati gastronom Radovan Marčić i autorica kuharice Mama zna te ujedno direktorica festivala Suzy Josipović Redžepagić pripremali su glavonošce. 

Šator šefa kuhinje nešto iza podne zauzeo je Orlando Lopac, vlasnik Orlando Fita i promotor zdrave prehrane i zdravog načina života. On je pripremao proteinske palačinke i zdrave sendviče, a pomagala mu je i supruga Andrea i kćerkica Lava. Osim zanimljive radionice kojoj je cilj bio pokazati kako i zdrava prehrana može biti itekako ukusna, Orlando je održao i zanimljivo predavanje o vježbanju, potrebnoj količini proteina i dnevnom unosu određenih namirnica potrebnih za energiju.

Nakon Orlanda, Electroluxovom kuhinjom su ponovo zavladali poznati chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide koji su ovaj put pripremali pikantne Ledo kozice na pjenici od bijelog graha s klicama od češnjaka te Pikov rib eye, tagliatu na na podlozi hrskavog povrća.

Šećer na kraju ovog plodnog kulinarskog dana bila je radionica direktorice Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola i autorica najprodavanije domaće kuharice Mama zna, Suzy Josipović Redžepagić koja je zajedno sa svojim prijateljem, ujedno i urednikom svoje kuharice te renomiranim gastrokritičarem Radovanom Marčićem pripremala glavonošce. Bilo je tu svega - hobotnice, lignji, lignjuna i to na nekoliko načina. Radovan je pripremio svoje polpete od hobotnice i frigane lignje, a Suzy je pripremala crni rižoto od sipe te parfait s Vindijinim mascarponeom i Ledo šumskim voćem. Ovaj pravi cooking show okupio je u velikom broju ljubitelje već poznatih Suzynih radionica, ali i Radovanovih zanimljivih gastropriča.

Kraj subotnje večeri nije pokvarila ni lagana kišica koja nije uspjela otjerati posjetitelje s dekica i uživanja u filmu Julie&Julia o kultnoj kuharici Juliji Child. Bistro Lari&Penati pripremio je jedno od jela iz filma, "beef bourguignon" uz koje se djelila gratis 0,5l Coca-Cola, a kojem su uživali i oni koji su odlučili večer provesti na jednoj od terasa FFFZ-a.

Večeras nas čeka završna večer festivala uz puno dobre hrane, Coca-Cole i dobre energije. Igor Tomljenović, vlasnik bistroa Lari&Penati na završnoj radionici FFFZ, u 20 sati demonstrirati će tehniku Sous vide kuhanja i prirediti će piletinu, ribeye odrezak, svinjsku vratinu i pire s porilukom.

Izlagači najavljuju zabavnu oproštaljku od ovog nezaboravnog festivala do sljedeće godine. Na rasporedu je film "Nema rezervacije" s Catherine Zeta-Jones i Aaronom Eckhartom u glavnim ulogama, a bruskete iz filma nuditi će Apetit City.

Nemojte nikako propustiti zadnju večer najukusnijeg filmskog festivala u gradu!