Kako napraviti kokice baš kao iz kina

| Wine and dine |

Recept za kokice baš kao iz kina

Kokice su mnogima omiljene grickalice uz gledanje filma. Kokice su sinonim za filmove odnosno za kino.
Kino bez kokica je jednostavno nemoguća misija, a kokice iz kina su toliko ukusne da mnogi posjećuju kino upravo zbog njih.
Pisali smo već o tome kako su kokice najzdravija grickalica, a o tome više možete pročitati ovdje. Napraviti kokice nije znanstvena fantastika no mi vam u nastavku otkrivamo ne tako zdravi, ali jako ukusan recept za kokice baš kao iz kina.

Recept za kokice baš kao iz kina

Prvenstveno je potrebno pročistiti maslac tako da ga rastopite na vrlo laganoj vatri kako ne bi izgorio, a zatim ga je potrebno procijediti kroz gazu. Sol trebate izblendati kako biste dobili sol u prahu jer će se sol u prahu puno lakše nalijepiti za kokice. Za sto grama kokica potrebne su vam četiri jušne žlice pročišćenog putra te jedna mala žličica soli u prahu. Lonac stavite na vatru, u lonac stavite prvo putar, zatim kokice pa sol. Lonac poklopite no poklopac je potrebno držati blago otvorenim kako bi para izlazila van odnosno kako vam kokice ne bi bile vlažne. Kokice odnosno lonac je potrebno što više tresti kako kokice ne bi izgorjele. Kada prođe pet sekundi bez pucanja kokica onda znate kako su kokice gotove.