Gdje pojesti savršen doručak u Zagrebu

| Wine and dine |

Gdje pojesti doručak u Zagrebu?

Već i ptice na grani znaju kako je doručak najbitniji obrok u danu. Obilan i hranjiv doručak uz kavu i čašu omiljenog cijeđenog dana najbolji je način za započeti dan. Još ako ne morate sami pripremiti doručak i provodite ga s vama dragim osobama u lijepom okruženju nema bolje kombinacije. Zato smo mi za vas istražili ponudu doručaka u Zagrebu i odlučili gdje se zaista isplati ići na doručak.
1. Melt
U Radićevoj ulici praktički na samom Trgu bana Jelačića smjestio se restoran predivnog izgleda naziva Melt. Melt je poznat po zdravoj i finoj prehrani. Što se tiče doručka, u Meltu, imate slane i slatke opcije. Razni tostovi s različitim toppingom su idealni za ljubitelje slanih doručaka dok su zobene pahuljice, granola i acai bowls idealni za slatkoljupce.

Melt


2. Otto i Frank
Otto i Frank već je godinama jedna od top destinacija kada je riječ o doručcima. Nalazi se u Tkalčićevoj ulici, a meni im je zaista raznolik. Tako na meniju možete pronaći od zobene kaše, preko slanih i slatkih varijanti pohanog kruha, a ono što je nas oduševilo jest Zagrebački doručak koji morate probati. Tost s pohanim jajem, sirom, hrenom i ostalim ukusnim sastojcima savršen je način za započeti dan.

Otto i Frank


3. Eggspress
Što vam prvo padne na pamet kada je u pitanju doručak, vjerojatno jaja. Eggspress restoran koji u fokusu ima pripremu jaja na razne načine nalazi se u Vlaškoj 81a. Osim jaja na sve načine u Eggspressu možete pronaći i avokado tost, razne salate i granolu s jogurtom i voćem.

Eggspress


4. Bread Club
Možda i najbolji kruh u Zagrebu u svojoj ponudi ima i odlične opcije za doručak. Bread Club možete pronaći na dvije lokacije: Vlaška 27 i Trakošćanska 42. Razni croissanti, cruffini i ostale delicije su zaista savršene.

Bread Club Zagreb


5. Jolie Petite Patisserie
Na zagrebačkoj Knežiji točnije u ulici Tina Ujevića 17 smjestila se jedna od najboljih slastičarnica u Zagrebu Jolie Petite Patisserie. Avokado tost, focaccie, sendviči, quicheovi idealni su za pojesti ujutro, a tko kaže da za doručak ne možete pojesti i jednu od njihovih savršeno napravljenih kolača.

Jolie Petite Patisserie