Dežman bar - novi savršeni kutak u centru Zagreba

| Wine and dine |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Novih mjesta u Zagrebu nikad dosta! Pogotovo kad su smješteni u kultni zagrebački prolaz - dovoljno blizu, a istovremeno dovoljno daleko od vreve grada. Dežman bar otvoren je u prostoru nekadašnje 13-ice i njeguje nevjerojatnu toplu i šarmantnu atmosferu.  Ne znamo samo zašto se zove barom, jer ćete na ovoj divnoj terasi pojesti jedan od najukusnijih sendviča, a uz kavu ili možda organski čaj - nemoguće je reći ne predivnim slatkim croissantima ili banana breadu!

Dežman bar
Dežman bar

U Dežmanovoj 3 čeka vas bogatstvo ponude i praktički je nemoguće izabrati samo jedno jelo. Pogotovo kada shvatite da svako jelo priča neku drugu priču. Nas su oduševili zdravi kolači poput tarta s jabukama i kolača od limuna bez brašna. S druge strane, sendviči o kojima već bruji cijeli grad, rađeni su od bezglutenskog kruha koji izrađuje Katarina Komarica. Sve se radi s kvalitetnim namirnicama - domaćim mesom, bio brašnom i organskim povrćem. Nije li divno da napokon imamo mjesto gdje možemo pronaći sve što želimo i volimo i u bezglutenskoj varijanti?! Bez grižnje savjesti možemo uživati u slatko-slanim kombinacijama o kojima ćete maštati još danima...

Dežman bar
Dežman bar

Mladi chef Josip Marković složit će vam sendvič za koji tvrdi da je - više od obroka i servirati pitu koju ćete jesti i očima i ustima. Iza Dežmanovog bara stoji MasterChef Christian Cabalier i vjerojatno je već i to dovoljno za reći kako bi vam postalo jasno da Zagreb svojom ponudom uistinu parira najvećim europskim metropolama.

Svakako zavirite u ovaj šarmantan, ugodan prostor i nagradite sva svoja osjetila kako i zaslužujete. Možda i nazdravimo na terasi u Dežmanovom prolazu! Odmah zvuči primamljivo, zar ne?

Dežman bar
Dežman bar