XS House - moderan dom s originalnim dizajnerskim rješenjima

| Design |

XS House

Obiteljski dom pod nazivom XS House u Buenos Airesu u Argentini je dizajnerski izraz arhitektonskog studija "Jorge Mastropietro" koji traga za visokom razinom dizajna s iznimno naglašenom brigom za okoliš. Ovaj projekt nastoji zamagliti granicu između unutarnje i vanjske prirode te u tome itekako uspjeva. Produžen krov stvara modernu verziju tradicionalne verande, no stvara i tampon zonu između unutrašnjeg i vanjskog prostora. Osim toga, daje bazenu nadkriven prostor za okupljanje s pogledom na jezero.

XS House

Veranda je referenca koja podsjeća na tradicionalne stare kuće, ali s modernim pristupom i estetikom. Vanjski element vode koji okružuje dom budi jednako ugodan prizor i zvuk što stanaru kuće daje kinetičku, prirodnu energiju. Unutrašnjost jest potpuno otvorena i spaja se s vanjskim okolišem doma što je omogućeno zbog nepostojanja unutarnjih stupova.

XS House

Zbog nedostatka tih unutarnjih stupova, pruža se neograničen pogled s prednje na stražnju stranu kuće s fokusiranjem pogleda prema van. Spavaće sobe jedinstveno su raspoređene i jasno vidljieve u planu i na vanjskoj strani kuće.

XS House