Vila koja spaja rustikalni šarm s modernim dizajnerskim elementima

| Design |

Smještena između planinskog lanca Algarve i prirodnog rezervata Ria Formosa u Portugalu nalazi se nedavno renovirana vila od strane arhitektonskog biroa Atelier Rua. Proces renoviranja morao je uključivati očuvanje svih originalnih i tradicionalnih detalja, ali i stvoriti novi suvremeni dom prilagođen potrebama vlasnika.

Kompleks je sastavljen od glavne kuće i tri dodatna objekta – oni okrenuti prema sjeveru imaju pristup zemljištu na kojemu se nalaze masline i stabla rogača, dok oni okrenuti prema jugu sakriveni su od znatiželjnih pogleda te mogu uživati u impresivnom voćnjaku.

Atelier Rua Architects

Glavna kuća renovirana je korištenjem tradicionalnih konstrukcijskih metoda zbog koji je očuvan karakter i ambijent. U njoj se nalaze brojna društvena i funkcionalna područja kao što su glavni ulaz, kuhinja, maleni dnevni boravak i blagovaonica te dvije spavaće sobe.

Tri nova bijela objekta odvajaju dvorište od novih soba u renoviranoj vili. Dizajn interijera osmišljen je u rustikalnom stilu s tradicionalnim korijenima, modernim elementima i boho dizajnom.

Atelier Rua Architects