Uključite čak dvije ovogodišnje Pantone boje u svoj redizajn doma

| Design |

Pantone 2016 boje

Za dizajnerske fanatike poput nas, otkrivanje boje godine od strane Pantonea, najuzbudljivije je doba godine. No 2016. godina posebno je značajna za sve ljubitelje dizajna, ali i za Pantone – tvrtka je po prvi put u povijesti izabrala dvije boje: Rose Quartz i Serenity.

Pantoneova odluka bila je „simboličan izbor boja", kažu iz tvrtke. „Boja onoga što smo uočili da u našoj kulturi služi kao izraz raspoloženja i stava." Iako hrabar par, Rose Quartz i Serenity nijanse mogu stajati svaka sama za sebe te se tako mogu veoma isticati na neutralnoj pozadini, posebno na bijeloj i sivoj. Ove se boje također veoma dobro slažu sa srednjim nijansama zelene, smeđe i žute te njihovim pastelnim podtonovima.

Ako ste znatiželjni kako učinkovito uključiti ove vruće nijanse u svoj dom, došli ste na pravo mjesto. Saznajte pet načina kako savršeno ukrasiti dom s ovogodišnjim Pantone bojama:

Neka vam ključan namještaj bude u Rose Quartz boji – suprotno od Serenity boje koja da je umirujući efekt, Rose Quartz ima zapovjednu prirodu. Ova nijansa čini uvjerljiv, a opet nježan ton koji prenosi suosjećanje i osjećaj pribranosti. Važno je da ako odaberete sofu, stol u blagovaonici ili stolice u Rose Quartz boji da se ti komadi namještaja ističu i sjaje unutar neutralnog okruženja. (vidi sliku gore)

Prekrijte zidove sa Serenity bojom

Prekrijte zidove sa Serenity bojom – ova je boja u svome opisu odabrana zato jer daje osjećaj lakoće i svježine, stoga učinite svoje zidove svijetloplavim te kreirajte umirujuću atmosferu. Najbolje bi bilo da ovu boju koristite u spavaćoj sobi ili uredu. Kako prostorija ne bi bila prehladna dodajte joj plišani namještaj, tople teksture i mnogo tekstila.

Odaberite tekstil u Serenity boji

Odaberite tekstil u Serenity boji – ako vam je previše cijelu sobu obojiti u ovu boju, odlučite se za male korake te nabavite tekstil u Serenity boji. Nekoliko pokrivača, tepih ili jastuka u nekoliko nijansi osigurat će sličan umirujući, ranije spomenuti efekt koji zbog sitnih odstupanja od boje neće biti dosadan. Birajte drugačije vrste materijala unutar isto predmeta.

Jedan naglašeni zid obojite u Rose Quartz boju

Jedan naglašeni zid obojite u Rose Quartz boju – bitno je odabrati zid koji služi kao žarišna točka u sobi. Neka vam Rose Quartz bude pozadinska boja u kuhinji ili na zidu gdje vam se nalazi kamin.

Nemojte se bojati pomiješati ove dvije boje – s razlogom su Serenity i Rose Quartz boje stavljene zajedno. Kao par stvaraju hrabar i uzbudljiv kontrast koji će oživjeti bilo koji prostor. Postoje dva načina kako pravilno sjediniti ove dvije nijanse u savršenu harmoniju: prvi, važno je odabrati boju koja će biti dominantna i tog se pravila držati. Drugi je način je predstavljanje obiju boja jednako, ali da služe samo kao naglasci dekora unutar neutralnog okruženja.

Nemojte se bojati pomiješati ove dvije boje