Toyota auti od sada i za djecu

| Design |

Toyota Camatte auti�

Pomisao na djecu za volanom ne izaziva nam neko preveliko oduševljenje naporsto iz razlogo što se svakodnevno susrećemo sa mnogobrojnim nesposobnim vozačima koji spadaju u kategoriju ”odrasih”. Iako, kad bolje razmislimo, postoji mnogo toga u čemu su djeca bolja, a možda na kraju i vožnja spadne u tu kategoriju. Za sada, to nam je nepoznanica koja nam uskoro mogla postati itekako poznata.

Naime, Toyota je u pokušaju da od malih nogu djecu podući viještinama vožnje te im mudro od rane dobi  usadi strast prema automobilima izbacila Camatte koncept automobile za djecu na Tokyo Toy Showu.

Moramo priznati da nam je ovaj autić pravo oduševljenje i svaki klinac koje će ga imati sigurno će biti pravi frajer u kvartu. Naravno, ovo nije vozilo samo za dečkiće, već i za curice, a dolazi u plavoj i bež boji, no sigurni smo da će kad dođe do veće proizvodnje biti dostupna paleta svih boja pa i Barbie roze. Ovaj mali autić nije namjenjen za vožnju po pravim javnim ulicama tako da nema bojazni kako će vaš klinac ili klinceza pregažen od  “velikih”, “nervoznih” i “zločestih” odraslih pri borbi za ravnopravnost na cesti. Koncept je dobio naziv iz japanske riječi za brigu tako da za vašu dijecu nema brige.

Sjedala su posložena u 1+2 formaciji gdje su dva stražnja sjedala, pedale i volan su podesive tako da naprijed može sjediti i djete i odrasla osoba. Cijela poanta koncepta je da kad dijete sjedi naprijed i vozi, iza njega je instruktor, kao i kad vozi instruktor, iza njega je djete koje prati i upija njegove instrukcije.

Cijeli concept je osmišljen na način da je u potpunosti prilagođen djeci- od pojaseva, mekoće volana, kočnice i gasa.

S ovim automobilom roditeji djecu mogu podučavati vožnji od malena te se na taj način dodatno baviti njima. Uz nekoliko izmjena Cmatte može doći u dvije varijante, maloj, slatkoj plavoj verziji nzvanoj Sora, te militarnoj bež verziji nazvanoj Daichi.

Obe verzije nam se sviđaju i svakako svog “kikiča” možemo zamisliti kako juri Maksimirom u jednom ovakvom plavom mališanu.

Toyota Camatte za djecu izbliza
Sastavljanje Toyota Camatte za djecu