Zaboravite na naporna čišćenja akvarija!

| Design |

Avo akvarij

Imati ribicu i akvarij nije tako lako kao što izgleda i kako većina ljudi misli da je. Naravno, uvijek možete kupiti one super skupe i velike akvarije s još skupljom tehnologijom koja će ga održavati relativno čistim. No ako želite mali akvarij za svega nekoliko ribica, vjerojatno ćete se morati nositi sa stvarima kao što su promjena vode i ručno čišćenje filtera i akvarija minimalno svakih 10 dana. Nakon opsežnog istraživanja, britanska dizajnerica Suzy Shelley kreirala je akvarij pod nazivom „Avo" zbog kojeg više nećete morati mijenjati vodu i čistiti filter.

Avo akvarij
Avo akvarij

15-litarski akvarij „Avo“ pun je inovativnih tehnologija koje omogućuju ribama, biljkama i bakterijama da rade zajedno kako bi stvorili uravnotežen mikroekosustav. Dizajn je izuzetno učinkovit – prototip je do sada izdržao čak 18 mjeseci bez čišćenja, i dalje ima zdrave ribe, biljke te ono najbitnije jasnu čistu vodu. Njegov automatski sustav rasvjete emitira specijalizirano svjetlo s određenim valnim duljinama koje su biljkama potrebne za fotosintezu, rast i učinkovito čišćenje vode. I o grijanju se vodi briga – temperatura od 27 ° C automatski se održava. Ta je temperatura savršena temperatura za većinu tropskih riba.

Posljednji, ali ne i najmanje važan dodatak, čini 7 pojedinih posuda za biljke koje su uredno posložene oko filtera. Posude se lako mogu podignuti za obrezivanje ili jednostavno preurediti kako bi promijenili izgled akvarija.

Avo akvarij