Kućni fiksni telefoni više nisu stvar prošlosti

| Design |

Smartphone uređaji postali su neupitno mobilni i dostupni svugdje, dok su klasični fiksni telefoni postali dio prošlosti – uređaji koje je pokosilo vrijeme, a generacije 21. stoljeća ih se gotovo i neće sjećati. Ili ipak hoće?

Tehnološko-dizajnerski kolektiv Insensi i MAP studio design nedavno su predstavili „ Ily“, obiteljski fiksni telefon koji pruža povezivanje na siguran i jednostavan način za članove obitelji putem govorne, tekstualne i video poruke.

Čak i s većim brojem pametnih telefona i tableta, obitelji i dalje imaju poteškoća prilikom osiguravanja da su najmlađi i najstariji članovi obitelji na sigurnom te da se njima redovito razgovara, a kamoli izmijenjuju video poruke ili dijele slike", rekao je Ilan Abehassera, osnivač i predsjednik uprave Insensi. „S tim sam se problemom borio i u svojoj kući. Moja su djeca premlada da bi bez nadzora imali pristup smartphoneu, a njihovi bake i djedovi su jednostavno tehnički neupućeni za korištenje istih. To je razlog zašto smo stvorili obiteljski fiksni telefon – „Ily“ svakodnevnu komunikaciju obavlja bez napora, bez obzira na dob, mjesto ili tehnološko znanje.“

Ily

Minimalistički telefon izbacio je tradicionalnu tipkovnicu i ubacio 8 inčni zaslon osjetljiv na dodir koji sjedi u dnevnoj sobi, kuhinji ili u bilo kojem drugom središnjem mjestu u kući.  Ily se povezuje preko WiFi-a, ali može zamijeniti fiksne telefone uključivanjem starog kabela za uređaj. Vlasnici smartphonea  u kući također se mogu sinkronizirati s Illyjem te preusmjeriti sve dolazne telefonske pozive. Bez zbunjujućih značajki kao što su internet preglednik, Ily služi da se djeca mogu povezati s članovima obitelji bez pristupa igrama, video web stranicama ili nesigurnom internet sadržaju.

Ily

MAP studio design Ily je namijenio širokoj dobnoj skupini od 3 do 93 godina, a uređaj automatski pomoću IC senzora i jednostavnog dodira na fotografiju osobe započinje videopoziv, šalje fotografije ili crteže napravljene na zaslonu osjetljivom na dodir. Insensi je također stvorio aplikaciju za iOS i Android  korisnike kako bi se pomoću smartphonea i tableta mogli povezati na Ily platformu. To omogućava roditeljima koji puno putuju da uspostave glasovne/video pozive te šalju poruke.

Fiksni telefoni ipak nisu dio prošlosti, samo ih je potrebno bilo malo modificirati.

Ily