TOP 5 rasvjetnih trendova u 2016. godini

| Design |

TOP 5 rasvjetnih trendova u 2016. godini

Rasvjeta je svakako jedan od ključnih arhitektonskih i dizajnerskih elemenata u kući pa se baš kao i modni, rasvjetni trendovi mijenjaju svake sezone. Ako ste u potrazi za prilično jednostavnim načinom kako redizajnirati vlastiti dom, osvježavajuća rasvjetna tijela mogu kreirati novi stil unutar prostora i postaviti ga na sljedeću razinu.

Danas vam predstavljamo TOP 5 najboljih rasvjetnih trendova 2016. godine koje su predvidjeli vodeći brendovi i proizvođači rasvjetnih tijela te trendsetteri.

1. Nadograđena industrijska rasvjeta

TOP 5 rasvjetnih trendova u 2016. godini

Jedan od rasvjetnih trendova za 2016. jest nadograđen industrijski stil - potražite modernu industrijsku rasvjetu koja sadrži bogate tonove i alternativne metale. Nemojte se bojati ulagati u industrijski trend - izgleda da će ostati ovdje još idućih nekoliko godina.

2. Kovani metali kao materijal za rasvjetno tijelo

TOP 5 rasvjetnih trendova u 2016. godini

Rasvjetni trend 2016. godine donosi svjetiljku i/ili luster koja se može prilagoditi svim prostornim potrebama. Upravo takva su rasvjetna tijela napravljena od kovanih metala koji mogu trajati vječno.

3. Prilagodljiva boja rasvjete

TOP 5 rasvjetnih trendova u 2016. godini

Klijenti će biti sve češće u potrazi za što kvalitetnijom i prilagodljivom svjetlošću. Rasvjeta poput ove kristalne stolne svjetiljke ima sposobnost promjene boje svjetla - od funkcionalne bijele do toplije boje za ambijentalnu rasvjetu. No boja rasvjete se ne zaustavlja samo na toplom ili hladnom svjetlu. Spektar dodatnih boja često je dio paketa.

4. Geometrijski oblici rasvjete

TOP 5 rasvjetnih trendova u 2016. godini

Geometrijska rasvjetna tijela trenutno su jedan od najvrućih trendova rasvjete. Iako geometrijska rasvjetna tijela estetski kreiraju ​​minimalistički stil, ona nisu samo za moderne i suvremene interijere. Ključ njihove svestranosti je krajnja jednostavnost. Geometrijski trend je odličan izbor ako želite svom domu dati moderan dodir ili vibru iz sredine stoljeća.

5. Priroda kao inspiracija

TOP 5 rasvjetnih trendova u 2016. godini

The Trend Forum na izložbi predviđa da će jedan od sljedećih rasvjetnih trendova za dom biti rasvjeta prožeta aluzijama prirode - u organskim oblicima, u spektru prirodnih boja i svijetu korijena, listova, pupoljaka te biljnih motiva. Rasvjeta nadahnuta prirodom omekšava dojam hladnog, suvremenog i golog prostora dodajući mu mekše linije i organski osjećaj.