Tko kaže da funkcionalnost ne može biti zabavna?

| Design |

Colectivo Creativo dizajnerski je studio koji je nedavno završio s izradom male modularne kuće s privlačnim suvremenim dizajnom. Prototip od 37 kvadratnih metara nazvan VIMOB, nalazi se u Matapalu (Valle del Cauca) u Kolumbiji.

VIMOB je utočište koje se nalazi na područjima gdje je pristup otežan i gdje je tradicionalna gradnja ograničena zbog prijevoza materijala i izvođenja radova. Projekt je razvijen u njihovoj radionici, izgrađen i direktno poslan na lokaciju gdje je uz korištenje jednostavnog alata brzo i lako složena. Prednosti modularne kuće obuhvaćaju smanjenje otpada i nizak utjecaj na okoliš.

Pravokutne drvene panele u bojama inspirirane prirodnim bojama daju eksterijeru zabavan, dinamičan izgled. Iz daleka, ova idealna vikendica savršeno je integrirana u krajolik. Arhitekti su unutrašnjost ispunili stropom napravljenim od bora i OSB (oriented strand board) pločama koje stvaraju osjećaj topline.

S kombiniranom kuhinjom i dnevnim boravkom, dvjema spavaćim sobama i kupaonicom, ovaj maleni dom zadovoljava životne potrebe male obitelj. Klizna staklena vrata otvaraju društvenu zonu prema mirnom krajoliku.