Tko kaže da dom ne može biti dječje igralište?

| Design |

Arhitektonski studio Pascali Semerdjian Architects dizajnirao je kuću od 250 kvadratnim metara gdje su eksterijer i interijer povezani zajedničkim elementom – zabavom. Toy House u São Paulu u Brazilu, najzabavniji je dodatni objekt uz postojeću obiteljsku kuću koji služi isključivo zabavi malih, ali i velikih stanara.

Projekt je zamišljen kao veliko igralište za rastuću obitelji te dizajniran kao dom za dječje igračke, ali i kao mjesto za zabave i razna događanja", rekli su arhitekti. „Diskretan ulaz otvara s pozivom za igru, dok stubište vodi posjetitelje da biraju između tri različite razine. "

Toy House, Pascali Semerdjian Architects

U prizemlju nalazi se velika TV soba za igranje video igara i gledanje filmova s integriranom kuhinjom. Klizna vrata otvaraju prostor prema van, gdje možemo ispod čeličnog stubišta od nehrđajućeg čelika pronaći tobogan. Na glavnom dijelu kuće, na prvome katu, nalazi se šareni modularni namještaj koji podsjeća na kreativno oblikovane ugrađene police u prizemlju.

Na gornjoj razini arhitekti su osmislili fleksibilnu metalnu kapsulu na daljinsko upravljanje roletama. "Prostor se može proširiti kako bi postali veći ili manji, izoliraniji ili otvoreniji, a i veoma se lako može rastaviti u budućnosti", kažu iz tima za razvoj. Vrata kule i ružičasti most napravljen od konopa dodaje na osjećaju dječje igrališta, a umjetnička djela poznatih brazilskih umjetnika stvorili su karakter ovog neobičnog i iznimno zabavnog objekta.

Toy House, Pascali Semerdjian Architects