Što se to krije iza ovih starih kamenih ruševina?

| Design |

Na škotskom otoku imena Isle of Coll nalazila se stara farma i kamena kuća sagrađena sredinom 1700-ih te napuštena sredinom 1800-ih. Iako bi se izdaleka još uvijek moglo reći kako je riječ o ruševinama, tim iz WT Architecturea kreirao je iz postojećih kamenih zidova moderan dom pod imenom The White House.

Kada su sadašnji vlasnici naslijedili imanje, pronašli su samo ruševine bez krova s puno pukotina, no netaknute osnovne strukture. Arhitektonski tim savjetovao ih je da sačuvaju ruševne vanjske zidove i sagrade novi dom unutar njih.

The White House by WT Architecture

Nije bilo ekonomskog načina i rješenja koja bi zatvorila rupe i pukotine na ruševinama, ali se zahvaljujući očuvanju postojećih očuvao identitet kuće koji pridonosi atmosferi doma kojom ova kuća itekako obiluje.

Kuća je napravljena u obliku slova H te na taj način povezuje dva dijela razrušene kuće – sve je prilagođeno krajoliku i pogledu na more koji iz bilo kojeg dijela kuće oduzima dah. Četiri spavaće sobe nalaze se u novom zapadnom krilu, a u tom se dijelu nalaze i sobe za goste te udoban prostor iz kojeg možete promatrati iznimno lijepu okolinu.

The White House by WT Architecture