Stara amsterdamska rafinerija šećera pretvorena u sladak stan

| Design |

Stan pod imenom „The Bloemgracht Loft“ projektirao je amsterdamski dizajnerski studio Standard kao mjesto za opuštanje. Jednom davno ovaj je industrijski prostor služio kao rafinerija šećera, a sada je pretvoren u elegantan, sladak i moderan dom koji se nalazi na šarmantnom amsterdamskom kanalu koji odgovara životnom stilu mladog brokera.

Arhitekti, Wouter Utor i Jurjen van Hulzen, zamislili su dom tako da savršeno pristaje gradskom stilu života. Sitne su sobe prekrivene gipsom u zgradi koja datira iz 1752. godine pretvorili u suvremeni stan od 140 kvadratnih metara s otvorenim tlocrtom.

Prekrasan pogled na Bloemgracht (što znači "cvijetni kanal") zauzeo je prednji dio doma koji uključuje dnevni boravak. Na odvojenoj razini nalaze se bar i blagovaonica koji su dizajnirani tako da se povezuju s ostatkom stana. Prostrana kuhinja s mramornim pločama i vrhunskim uređajima omogućuje stvaranje najboljih zabava.

Arhitekti su sačuvali nekoliko originalnih elemenata, uključujući i drvene grede. Kontrastne karakteristike stvaraju topli eklekticizam: beton, nauljen hrast i nedovršen, toplo valjani čelik kombinirani su s namještaj rađenim po mjeri kako bi oblikovati dizajn interijera. Stražnji zid u kuhinji skriva ugradbeni ormar u koji možete ušetati te kupaonicu s čak dva tuša u jednom. Još jedna dodatna funkcionalna jedinica skriva saunu, spa centar, tuš i WC.