Staklene površine idealne su za moderan redizajn prostora

| Design |

Moderan redizajn ovog privatnog viktorijanskog stana u Londonu spaja elemente povijesne građevine - prozore, strop, vrata i arhitrave - s čistim linijama i jednostavnim oblicima suvremenog dizajna.

Stan za čiji je redizajn zaslužan Daniele Petteno Architecture Workshop, zauzima zadnji kat u zgradi te je tako s jedne strane okrenut prema cesti, a s druge strane prema prelijepom privatnom zajedničkom vrtu. Potaknut tom dvojnosti, dizajner je zamislio otvoren izgled prostora koji se pomoću stakla otvara od ulaza preko polukata do druge razine.

Daniele Petteno Architecture Workshop

Razina na kojoj se nalazi ulauu broji tri sobe, studio i dvije kupaonice. Šest krovnih prozora pruža pogled na okolne londonske krovove te omogućuju ogromnu količinu prirodnog svjetla u dnevnoj sobi, blagovaonici i kuhinji.

Gotovo potpuno bijela kombinacija boja za zidove, namještaja i Corian vrhova uravnotežena je parketom od hrasta, staklenim stubama i neobičnim krovom. Umjetna padajuća rasvjeta pridodaje suvremenom redizajnu kojeg ne možemo ne primijetiti. 

Daniele Petteno Architecture Workshop