Spoj sportske odjeće i tehnologije za prave ljubitelje fitnessa

| Design |

"Athos" sportska odjeća

Američka tvrtka Athos stvara sportsku odjeću za one koji se ozbiljnije bave fitnessom tako što spaja izuzetno kvalitetnu tkaninu i tehnologiju koja je prije bila dostupna samo elitnim sportašima u eminentnim institucijama. Ova je kolekcija usmjerena na analizu mišićne aktivnosti, potrošnju energije, otkucaje srca i broj udaha u realnom vremenu i gotovo sve biosignale koje tijelo daje tijekom tjelovježbe. Nadzor nad tijelom koji pratimo putem svog smartphonea istovremeno će poboljšati vaše performanse i smanjiti umor i bol.

"Athos" sportska odjeća

Uz sve navedeno, kolekcija je izrađena prema najvišim standardima koje sportska odjeća mogla postaviti. Šivana je ravnim šavom kojeg je gotovo nemoguće potrgati; četverosmjerna rastezljivost omogućuje apsolutno sve pokrete; korišteni materijal savršeno apsorbira znoj te kožu ostavlja hladnom i suhom te uključuje zaštitu kože od UV zraka (faktor 50). No ono što je najbolje – odjeću možete ju oprati u perlici. 

Što se tehnologije tiče, Athos odjeća sadrži u sebi EMG (elektromiografijsku) tehnologiju, 2 senzora za mjerenja otkucaja srca, 2 senzora koja kontroliraju udisaje, 16 ugrađenih senzora bez žica, akcelerometar i magnetometar. Majica i kratke hlače se s aplikacijom na pametnom telefonu povezuju putem Bluetootha koji postaje mozak elektronike i analitičke tehnologije.

"Athos" sportska odjeća

No što zapravo njime mjerimo? Ova pametna odjeća mjeri ispravan oblik tijela tijekom tjelovježbe, specifičan napor mišića i samih pokreta, vrijeme utrošeno na vježbanje i odmor, rad srca i dišnog sustava te predviđa mogućnosti upale i rastegnuća. Prva kolekcija dolazi nam ove jeseni, a možete je naručiti preko njihove službene stranice. Ljubitelji fitnessa, navalite.

"Athos"