Spoj biljaka i rasvjete nikad nije zahtjevao manje brige

| Design |

Biljke počinju igrati sve veću i važniju ulogu u našem urbanom okruženju, no za njihovo je postojanje bitna intezivna njega i puno prirodnog svjetla. Stoga su iz kreativnog studija "We Love Eames" odlučili napraviti ovo neobično rasvjetno tijelo koje omogućava biljkama da rastu u prostorijama bez prozora kao što su hoteli i restorani.

Studio We Love Eames

Ovaj vaza-luster i/ili vaza-lampa ne zahtjeva nikakvu ljudsku brigu kao što je ventilacija zraka ili navodnjavanje. Svjetlo za biljku iskorištava svoju sličnost s LED i sunčevom rasvjetom kako bi biljka mogla sama obavljati fotosintezu. Tako je svjetiljka zapravo potpuno samoodrži ekosustav u kojem biljke mogu rasti neometano godinama.

No kako je to omogućeno? "Studio We Love Eames" osmislio je novu vrstu električno vodljive staklene obloge koja može voditi nevidljivo voditi struju po svojoj površini. Ne postoji kabelska povezanosti između izvora napajanja i LED rasvjete. Ova tehnička inovacija ostvara potpuno nove mogućnosti pri dizajniranju objekata s biljkama.

Studio We Love Eames