Smartwatch kojeg ćete moći sami stvoriti

| Design |

Na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu, tvrtka Blocks predstavila je svoju otvorenu platformu sustava kojom je omogućila smartwatchu gotovo beskonačno mnogo mogućnosti prilagodbe. Predstavila je ranije prototipove i proizvode koji ukazuju na to kako bi konačni proizvod izgledao već na početku 2014. godine, no sada je nadogradnja uključivala Intelove čipove i ostale tehničke i dizajnerske prilagodbe.

Blocks

Uređaj će biti dostupan s E-Ink ili LCD zaslonom s Android operativnim sustavom, uključivat će različite hardverske module poput kamere, dugotrajnije baterije, sustava za prepoznavanje gestikulacija, skenera za prepoznavanje otiska prsta ili GPS-a te vršit će konfiguraciju s opcijama kao što su fitness tracker koji uključuje infracrveni monitor za pračenje otkucaje srca, toplomjer te tlakomjer.

 Svoje ćete „blockove“ lako moći promijeniti i tako smartwatchu dati novu funkciju. Niz tvrtki već je preuzelo zadaću izgradnje „blockova“ koji će imati svoju jedinstvenu funkciju, no tvrtka osnivačica još radi na samoj ergonimiji i dizajnu tiskane pločice. Ono što je zanimljivo je to da će bilo tko moći napraviti svoj „block“ i prodavati ga na „blockstoreu“.