Slastičarnica u središtu 350 godina starog dvorca

| Design |

Smješten u Ivano-Frankivsku u Ukrajini, ovaj projekt Michaela Samoriza modernizirao je važan dio povijesti koji je sada uklopljen u svakodnevni život. Ova povijesna utvrda pretvorena je u zabavnu shopping galeriju koja uključuje butike, kafiće i restorane te stalnu izložbu slika, skulptura i fotografija.

Sagrađena davne 1662. godine od strane guvernera Kijeva promijenjena je nekoliko puta tijekom stoljeća sve dok nije gotovo u potpunosti srušena početkom 19. stoljeća. Arhitekt je želio raditi na ovom projektu kako bi omogućio posjetiteljima da "osjete prošlost uz pomoć artefakata i ruševina veličanstvenog dvorca."

Milk Pink Ice Cream and Yogurt Shop

Suptilne dopune napravljene su od hrasta i pješčenjaka kako bi pridodali povijesnosti projekta, no moderne adaptacije nisu mogle izostati. "Milk Pink Ice Cream and Yogurt Shop" slastičarnica nalazi u bivšoj tamnici srušene utvrde i jedini je preostali dio obrambenog zida originalne tvrđave. Moderna stakla i čelična konstrukcija u kombinaciji sa svijetlim bojama i "quirky" dekorom te pogledom na ruševine originalne tvrđave, omogućuju posjetiteljima prozor u prošlost.

Milk Pink Ice Cream and Yogurt Shop