Savršen redizajn starog kamenog stana na moru

| Design |

Redizajn starog stana nije nimalo lak zadatak - pogotovo kada se stan nalazi na moru, datira iz prošlog (ili starijeg) stoljeća i najčešće ne raspolaže nekom "zavidnom" kvadraturom. "Ali, hej, na moru smo!" Moramo priznati da iz dizajnerskog aspekta to nekad nije dovoljno, pogoto jer četvrtinu godine provodite tamo. 

Dizajnerski studio Egue y Seta prihvatio se ovog nimalo lako dizajnerskog zadataka koji mu je diktirao jak ritam: potpuni redizajn, modernizacija, prirodna rasvjeta, povećanje prostora, prostor za pohranu, ugodan ambijent, funkcionalnost, što veći broj kreveta, tradicionalni dizajnerski elementi. Uspuhali smo se samo čitajući ovo, no tim iz spomenutog dizajnerskog studija uspio je u svemu i kreirao savršen morski stan kakav želimo imati i mi na našoj obali.

Egue y Seta

Prvo što primjećujemo je tradicionalni dizajnerski element, u ovom slučaju sačuvani kameni zid stare građevine u kojoj se sam stan nalazi. Razlog više zašto ne biste trebali takav zid rušiti je toplinska izolacija - zimi čuva toplinu, ljeti čuva od vrućine. Osim kamenog zida, u kuhinji možemo vidjeti i marokanske pločice koje možemo povezati s mediteranskom atmosferom i morskim ugođajem. 

Funkcionalnost se lako može očitati samim pogledom na kuhinju i blagovaonicu - stol u blagovaonici je ujedno i kuhinjski otok sa štednjakom. Puno prirodne rasvjete je postignuto prozorima koji okružuju stan s čak tri strane. 

Egue y Seta

Zanimljive boje koje prate svjetski trend Pantone boja idealno pripadaju ovom "morskom" stanu koji uz boje kombinira i drugačiji materijal na podu, drugačije vrste drva te tako kreira eklektičan i opušten stil. Baš kao što bi i svaki odmor trebao biti.

Dodatan je ležaj dodan u maleni, ranije neupotrebljiv, hodnik s neobičnim izlazom do prozora. Ako planirate redizajnirati svoj morski dom, ovo je savršen primjer takvog stana. 

Egue y Seta