Michael Jordan i Roger Federer stvorili su nove Jordanice!

| Design |

Michael Jordan i Roger Federer za Nike
Michael Jordan i Roger Federer za Nike

Fuzijom najnovijih i najpoznatijih Nikeovih dizajna Nike Zoom pare 9,5  i The Air Jordan 3 dobili smo NIKECOURT Zoom pare AJ3 by Jordan. Ove su tenisice dizajnirane posebno za Rogera Federera koji Michaela Jordana smatra svojim košarkaškim junakom.Roger Federer i Michael Jordan dijele opsjednutost za pobjedom, no to je samo površna poveznica. Dublja povezanost potječe iz Federerovog divljenja košarkaškoj legendi još iz tinejdžerskih dana.

NIKECOURT zoom pare AJ3 by Jordan
NIKECOURT zoom pare AJ3 by Jordan

Kako je do same suradnje došlo, otkrio je Tinker Hatfield, Nikeov potpredsjednik za dizajn i posebne projekte: „Michaelu je stalo do svih aspekata njegove tenisice – od toga kako izgleda do njezine funkcionalnosti. Nikada ništa ne prepušta slučaju i uključen je u svaku aktivnost i sastanak koji se tiče The Air Jordanica. Roger je u tom smislu isti kao Michael, zainteresiran je za svoj proizvod i zna da je za velike rezultate potrebno vrijeme i trud.“

NIKECOURT zoom pare AJ3 by Jordan
NIKECOURT zoom pare AJ3 by Jordan

1988. godine Hatfield je dizajnirao The Air Jordan 3, tenisice koje reflektiraju Jordanovu igru s kultnim reljefnim uzorkom slonove kože te prvim prepoznatljivim Jumpman logotipom. Limitirano izdanje NIKECOURT zoom pare AJ3 by Jordan nosi od svega po malo – dinamičku fit tehnologiju koja se prilagođava stopalu, Nike Zoom jedinice smještena u jastučićima te izgled prave Joradnice.

Spoj The Air Jordan 3 i  NIKE Zoom Vapor 9 toura
Spoj The Air Jordan 3 i NIKE Zoom Vapor 9 toura

Limitirano izdanje NIKECOURT zoom pare AJ3 by Jordan u prodaju su krenule jučer 27. kolovoza 2014. u Sjevernoj Americi i to u NIKElab, NIKEtown NY i Flight 23 odredišta, no moguće ih je naručiti putem interneta. Kako je do same suradnje došlo možete pogledati i u ovom YouTube videu.

GREATNESS MEETS GREATNESS