Redizajn starog stana uljepšan skandinavskim štihom pun je pogodak

| Design |

Renovirani stan u Budimpešti zadržao je jedan stari detalj – izvornu priču koju je čuvao tijekom godina. Andras Hunfalvi, industrijski dizajner i vlasnik mađarskog dizajnerskog studija Flying Objects, svoju je priču o svom novom stanu podijelio na poznatom web portalu koji se bavi dizajnom interijera freshome.com.

Renovirajući svoj novi stan, ovaj industrijski dizajner dobio je priliku da istraži i dizajn interijera. Stan je prvi puta vidio prije tri godine, kada je bio u veoma lošem stanju - oštećen, zidovi su bili oslikani čudnim bojama, a prethodni je vlasnik sagradio lukove na čudim mjestima. No priznaje, odmah se zaljubio u mjesto u koje je zakoračio.

Renoviran stan u Budimpešti sa skandinavskim štihom

Ova četvrt Budimpešte jedna je od najstarijih u gradu, no i najzanimljivijih. Ravne uličice i šarm istočne Europe krase samu povijesnu zgradu koja pripada kulturnoj baštini te se radovi u njoj doista moraju veoma oprezno izvoditi.

Unutar 96 kvadrata, Andras je odlučio glavnu riječ dati prirodnom osvjetljenju, ali i skandinavskom stilu kojeg je fenomenalno uklopio u bogatu povijesnu baštinu grada i same zemlje. Temelj je bio čist, opušten, topao izgled s „modernim“ namještajem iz sredine prošloga stoljeća. Ostatak namještaja, predmeta i dekor uključuju i rijedak porculan starih mađarskih proizvođača, vintage Braun kuhinje aparate, slike Andrasovih prijatelja te mnogo knjiga koje uokviruju atmosferu u stanu. Andras kaže kako je kroz proces renoviranja jako puno naučio o svjetlosti te se zato odlučio na veoma jednostavnu rasvjetu.

Renoviran stan u Budimpešti sa skandinavskim štihom

Volim visoke stropove i velike prozore koji cijelo mjesto čine svijetlim prizorom. Ne mogu odabrati svoj omiljeni kutak ili mjesto u stanu jer ono ovisi o mom raspoloženju. Ponekad je to sto godina stara Thonet stolica za ljuljanje u dnevnom boravku, dok nekad, za vrijeme toplijih dana, više volim čitati ili raditi na loveseatu u blagovaonici. Povijesna atmosfera u hodniku i na stubištu zgrade je čarobna i jedinstvena, još pogotovo kada ste svjesni da je vitraj iz doba secesije djelo umjetnika Miksa Roth“, rekao je Andras za freshome.com.

Ono što volim najviše je mješavina povijesnog i modernog. Stan je prostran, ali ima udobne kutke; stilski je uređen, ali se prvenstveno mislilo na udobnost. To je sve što tražim u svom domu. Sada, nakon obnove i dekoriranja, točno je onakav kakav sam htio da bude. "

Renoviran stan u Budimpešti sa skandinavskim štihom