Prekrasan obiteljski dom inspiriran tradicionalnom japanskom kolibom

| Design |

Naoi Architecture & Design studio iz Tokija stvorio je modernu japansku "kolibu" u Tsujidu koja neprimjetno integrira obiteljsku rezidenciju s prirodnim okruženjem. "Klijenti su željeli uključiti osjećaj prirode u svakodnevnom životu, bilo da se radi o uživanju u vrtu ili obrocima koje bi imali vani", izjavili su arhitekti.

U prizemlju se nalazi prostor otvorenog plana s tri zone: kuhinjom i blagovaonicom, dnevnim boravkom i zajedničkim područjima. Iako se sve tri zone stapaju, djelomično su odvojene betonskim sekcijama - tako su stvoreni različiti funkcionalni prostori. Na drugom katu nalaze se dvije spavaće sobe i balkon, koji nudi privatnost, ali i mnogo prirodnog svjetla.

Naoi Architecture & Design Office

Arhitekti su uključili elemente koji su inspirirani tradicionalnim japanskim kolibama, uključujući otvoreni tlocrt u prizemlju i kosi krov. Izložena čelična krovna konstrukcija otvara prostor i daje mu industrijski rafiniran osjećaj.

Dom je izgrađen na neravnom zemljištu pa su tako kuhinja i blagovaonica "potonule" ispod zemlje. Razlika u visini omogućava prirodnoj svjetlosti da poplavi dom i jednostavno primami poglede prema vrtu.

Naoi Architecture & Design Office