Peugeot Design Lab osmislio je zanimljivi dizajn konceptnog sata

| Design |

Pecqueur Conceptuals

Povodom Međunarodnog salona visokog urarstva koji se održava u Ženevi, dizajnerski studio Peugeot s iskustvom u području globalnog dizajna, Peugeot Design Lab, otkrio je svoju novu kreaciju u području urarstva visoke klase razvijenu za marku Pecqueur Conceptuals.

Pecqueur Conceptuals

Na samom početku predstavljanja marke Pecqueur Conceptuals, društvo Suisse Noosphaire zatražilo je od dizajnerskg studija Peugeot s iskustvom u području globalnog dizajna da utvrdi pravila pozicioniranja marke Pecqueur Conceptuals u pogledu njezinog pristupa "mehaničkoj umjetnosti". Taj se pristup odlikuje uvođenjem sasvim novih materijala i dijelova koji postavljaju nove standarde u svijetu urarstva visoke klase.

Pecqueur Conceptuals

Nadahnuće i uzor marke jest Onésiphore Pecqueur, genijalni inženjer iz 19. stoljeća, koji je osim razvijanja novog poimanja aritmetike i regulatornih postupaka mehaničke jednadžbe osmislio i prvi diferencijal. Iako strastveni majstor urar, Pecqueur se smatra prvenstveno prvim automobilskim inženjerom jer je diferencijal bio ključan u početnom razvoju automobila u kojem ima ulogu jedne od najznačajnijih tehnoloških inovacija. Taj je mehanički dio omogućio upravljanje pogonskom silom na razini upravljivih kotača te da se nadiđe ravna putanja kako bi se mogle svladati zakrivljene putanje.

Slogan marke Pecqueur Conceptuals "Mehanička umjetnost u pokretu" najbolje govori o spoju estetike i tehničke inovacije s dinamičnošću pokreta.

Pecqueur Conceptuals