Penthouse koji osim fantastičnog dizajna nudi i pogled od 360°

| Design |

KNOF dizajn studio nedavno je završio svoj prvi veliki projekt - riječ je o pregradnji spektakularnog penthousea s pogledom od 360° u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, ujedinivši dva zasebna stana u jedan kreiravši tako 335 kvadratnih metara stambenog prostora.

Novi, jednokatni penthouse obilježava potpuno ostakljenje od poda do stropa vanjskih zidova te tako svojim vlasnicima nudi nevjerojatan panoramski pogled na grad i okolne planine sa svim prednostima kontinuiranog prirodnog svjetla, od izlaska do zalaska sunca. Želja klijenta bila je spojiti dva postojeća stana (istočni i zapadni stan) i stvoriti jendnu otvorenu životnu okolinu.

KNOF design

"Naši su klijenti - međunarodna četveročlana obitelj - kupili stanove na istaknutoj visokoj poziciji u gradu", komentirala je Susan Knof, kreativna direktorica i osnivačica KNOF dizajna. "Željeli su tva dva stana spojiti jedan, luksuzan, svijetao i otvoren stan, koji bi na najbolji mogući način iskoristio dolazno prirodno svjetlo. No htjeli su da im i omogućimo kontrolu stupanja privatnosti za određeno vrijeme ili za određene prostore."

KNOF design

Iako se na prvi pogled dnevnog boravka čini da će stan biti ispunjen bojama, tu šarenilo staje. Pretežito bijeli i sivi toni (osim u dječjim sobama i kupaonicama) čine ovaj penthouse luksuznim i nekako spokojnim za život. Posebno su nas impresionirala oslikana ogledala u kupaonicama koja bismo poželjeli imati i u svom domu.

KNOF design