Pametna pohrana povećat će i najmanji stan

| Design |

Pametna dizajnerska rješenja za pohranu stvari H2O Architectes biroa iz Pariza, intrigantna su u obiteljski dom koji se nalazi na zadnjem katu zgrade Haussmannian, u nekadašnjem prostoru za sobarice i batlere. Prema arhitektima, ovaj se pariški stan temelji na tri spojena i sekvencionirana životna prostora, a svaki od tih interijera odlikuje određena orijentacija: istok, zapad ili jug.

Prostor za druženje je otvorenog tlocrta, povremeno odvojen policama za knjige koje su kreirane na mjestima gdje je krov spušten. Različiti pametni prostori za  pohranu  nalaze se u cijelome stanu, dok su skromne dimenzije dnevnog boravka vizualno su povećane dijagonalnim linijama. Korištenje bijele boje za drvene površine te bijela žbuka također su pridonijeli osjećaju prostranosti.

Namještaj i pod napravljen od hrastovine kreirali su toplinu unutar stana, a police s knjigama pružaju osjećaj udobnosti. Kuhinja sa svim bijelim uređajima, savršeno se integrirala u otvorenom sustavu.

Osim zanimljivih polica za knjige koje služe kao slobodno mjesto za pohranu, mnogo je skrivenih sustava koji služe kako bi sakrili različite predmete te tako prostor učinili vizualno većim. Nered i previše dekoracija te izloženih stvari svaki će prostor učiniti manjim.