Oris Kuća arhitekture slavi 1. rođendan!

| Design |

Zagrebačka Oris Kuća Arhitekture

Izložba prvog rođendana Oris Kuće arhitekture u sklopu manifestacije Noć muzeja

Zagrebačka Oris Kuća Arhitekture mjesto je susreta i druženja, kreativnosti i dobrih vibracija; mjesto promocije arhitekture, dizajna, umjetnosti i kulture. Na više od 600 m2 atraktivnog prostora smještena je multimedijalna dvorana, kutak za čitatelje Forcimer, uredski prostor redakcije časopisa i portala Oris te klub restoran Voncimer. Iako namijenjena primarno arhitektima, Oris Kuća arhitekture želi biti otvorena svima.

"Iza nas je prva godina rada, više od 20 izložbenih programa, 15 predavanja, 25 popratnih događanja poput radionica, promocija i koncerata, gotovo 10.000 posjetitelja, 4.000 članova Oris Kluba te izniman trud zaposlenika i volontera Oris Kuće arhitekture", poručuju iz Oris Kuće arhitekture. "Posebno smo ponosni što smo publici približili arhitekturu japanskog arhitekta Kohkija Hiranume, predstavili BUS:STOP Krumbach projekt, organizirali međunarodnu studentsku radionicu u sklopu Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj, ugostili poznatog čileanskog arhitekta Smiljana Radica, a i u ovoj godini pripremamo mnoštvo zanimljivih sadržaja."

Tepih soba, Muzej Apoksiomena, soba za projekcije, Mali Lošinj

Izložba prvog rođendana Oris Kuće arhitekture idejno se nadovezuje na Izložbu prvu kojom su u siječnju 2015. godine otvorena vrata Kuće. Tom su prilikom pozvani renomirani inozemni i domaći arhitekti, prijatelji Orisa, da sudjeluju u finalnoj realizaciji i otvorenju ovog dugo iščekivanog multimedijalnog centra.

Stoga vas u petak 29. siječnja 2016. godine, u Oris Kući arhitekture (kralja Držislava 3), a u sklopu manifestacije Noć muzeja, pozivaju na Izložbu prvog rođendana kojom će se javnosti ponovno predstaviti velik broj priznatih arhitekata koji su surađivali s Oris Kućom arhitekture.

Arhitekti će se predstaviti recentnim radovima u mediju vlastita odabira (video, fotografija, makete, skice itd.) te će na taj način zagrebačkoj publici pokazati čime su bili zaokupljeni posljednjih dvanaest mjeseci, u periodu u kojem su u Oris Kući arhitekture organizirane prve izložbe, predavanja, seminari i radionice. Tom prigodom izdanja Oris biblioteke kao i stare brojeve časopisa Oris možete kupiti po povoljnijim cijenama.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a izložba će se moći razgledati do 13. 2. 2016. godine.  Na Noć muzeja, izložba će biti otvorena od 16 do 1 sat.

Zgrada Farmaceutsko – biokemijskog fakulteta u Zagrebu, natječajni rad, 2014