Organski elementi savršeno nadopunjuju suvremeni dizajn A'tloan kuće

| Design |

Na istočnoj obali Tajvana s impresivnim pogledom na Tihi ocean nalazi se A’tolan kuća, dizajnersko remek djelo Create + Think studija koje neprimjetno integrira organske elemente sa suvremenim dizajnom unutar inovativne primorske kuće.

Bit dizajna je korištenje tradicionalnih arhitektonskih tehnika - tako su u izgradnju uključeni komadi stijena iz iskopina kako bi se stvorili zidovi s više razina i slojeva, nalik na terasasta rižina polja. Inače, riječ "A'tolan" potječe od tajvanskog izraza za "kuću od kamena".

A’tolan House by Create + Think Design Studio

Tri razine doma slijede oblik obale i postupno se spuštaju prema moru: prilaz i dvorište počinju na najvišem dijelu terena, stambeni prostor zauzima srednji nivo, a bazen, paluba i travnjak nalaze se u najnižem dijelu. Živi krov sadrži razne vrste biljaka te služi kao mjesto za odmor i dnevni lounge.

S prozorima od poda do stropa gotovo u svakoj sobi, stvoren je optimalan odnos između interijera i eksterijera. Otvoreni pogled na more pruža se i s palube gdje se nalazi bazen, blagovaonice pokraj otvorenog predvorja te s višenamjenske terase.

A’tolan House by Create + Think Design Studio