Olypmus Air + smartphone = najbolje fotografije ikad snimljene mobitelom

| Design |

Spajanjem Olympus Aira sa smartphoneom (u ovom slučaju s iPhoneom) korisnici će moći veoma jednostavno mijenjati kvalitetu objektiva putem aplikacija koje će nuditi još niz dodatnih mogućnosti te tako pružiti izuzetno ugodan doživljaj novonastalih fotografija na samom mobitelu.

Objektiv teži samo 147 grama i dostupan će biti u crnoj i bijeloj varijanti. Sadrži 16 megapikselni image senzor, 1/16000 ultra high-speed zatvarač i trostruki digitalni zoom. No valja naglasiti kako stvaranje ovakvih visokokvalitetnih i prilagođenih fotografija ne bi bilo moguće bez „Truepic VII“ procesora fotografije

Sve navedene značajke dobivaju na funkciji tek kada se spoje sa smartphoneom – tada se fotografijama može manipulirati ili ih neposredno nakon snimanja možete objaviti na bilo kojoj društvenoj mreži

Olympus Air i iPhone 6
Olympus Air i iPhone 6

Za sada Olympus Air funkcionira pomoću 8 programa, odnosno aplikacija, no korporacija „OPC Hack & Mak“ motivira mlade programere da stvaraju dodatne mogućnosti i aplikacije koje će se moći koristiti tijekom snimanja ovim fenomenalnim objektivom.

Prva od 8 smartphone aplikacija zove se „Genius“ i  omogućuje korisnicima snimanje fotografija pomoću 6 različitih uzoraka kao što su optimalno kadriranje, podešavanje svjetla i/ili raznih efekata. Druga aplikacija pod nazivom „Colocreator“ nudi veću kreativnu kontrolu nad prilagodbama kao što su zasićenja (bojom), kontrasti i oštrina slike, dok ostalih 6 aplikacija sadrže različite filtere poput onih na Instagramu, omogućuju snimanje videa i povezuju se Bluetoothom i WiFi vezom. 

Olympus Air u prodaju kreće od 6. ožujka 2015. godine, ne moramo vam ni reći koliko smo uzbuđeni.

Olympus Air i iPhone 6