Odličan spoj vrhunske hrane i street arta

| Design |

U prizemlju novosagrađenog montrealskog nebodera smjestio se jedinstven restoran koji zamagljuje granicu između hvaljene gastronomije, street arta i avangardnih galerija. „être avec toi" (na hrvatski prevedeno „biti s vama“) rezultat je suradnje između MASSIVarta (osnivač Arthur Gaillard), nebodera W Montréal , BPC-a, Sid Lee Architecture biroa i Ivanhoé Cambridgea.

Interijerom restorana slavi se kreativna raznolikosti kanadskog grada te uključuje po mjeri izrađene komade namještaja isključivo stvorene od lokalnih umjetnika. „être avec toi " sadrži stolove Jasona Wassermana, murale WIA & Stikki Peachesa, visoke stolove Jasona Cantora i prozore dizajnirane od strane umjetnika pod pseudonimom Scaner. No tim koji stoji iza restorana ima još jednog , odnosno 4 umjetnička asa u rukavu –  posjetitelji će do 19. veljače imati jedinstvenu priliku vidjeti uživo kako nastaju umjetnička djela umjetnika Alana Ganeva, Botkinoma, Bonara i Labrona unutar samog restorana.

"être avec toi" restaurant, Montreal, Kanada

Međutim, čak i ovako dobro vizualno osmišljen restoran neće preživjeti ako nema kuhinju koja mu parira – srećom glavni je chef Njujorčanin  Alan Ashkinaze koji je nedavno kuhao u Waldorf Astoriji, a pridružit će mu se i izvršni kuhar Sebastien Giannini koji je nedavno kuhao za kraljicu Elizabetu te radio u Le Méridienu u Nici. Osim toga, izbor od 200 međunarodnih boca alkohola bit će na raspolaganju zahvaljujući naporima voditelja bara Simona Fauchera i koktel majstora Ebena Klemma.

"être avec toi" restaurant, Montreal, Kanada