Odaberite boju spavaće sobe i saznajte što ona govori o vama!

| Design |

Što odabir boja govori o vama?

Jeste li primijetili kako boja može utjecati na vaše raspoloženje?

Kada uzimate u obzir boju spavaće sobe, pravi izbor učinit će veliku razliku u tome kako se u njoj osjećate. Poznati psihoterapeut Carl Jung slavno je uveo koncept boja u psihologiju – smatrao je kako boje, njezina svojstva i značenja te cjelokupna šarena umjetnost imaju potencijala da postanu sredstvo psihoterapije.

Iako postoje pravila koja govore o tome koje su boje najbolje za spavaće sobe, svaka osoba ima svoje preferencije i vlastiti ukus. Možda vas privuče neočekivana boja čije su vam osobine potrebnije u svakodnevnom životu, stoga zaboravite na tradicionalna pravila i odaberite boju koja vam se sviđa na prvi pogled, a mi ćemo vam otkriti što odabrana boja otkriva o vama.

Što odabir boja govori o vama?

Siva

Ako ste izabrali sivu, zanima vas minimalistički dizajn i najnoviji high-tech gadgeti. Vi ste marljivi i treba spavaću sobu gdje možete napuniti svoje baterije. Siva je savršena suvremena boje, a njezini tonovi djeluju umirujuće i spokojno. Odabir sive boje sugerira da birate tehnologiju i nove načine koji će vam pomoći pojednostaviti svoj život.

Žuta

Ako vas privlači žuta, vi ste perfekcionist i sanjar. Veliki intelektualac, a vaš um teži za apstraktnim temama i poslovanjima. Vrlo ste karizmatična osoba i ljudi se osjećaju ugodno u vašem društvu. Odabir žute nalaže da si morate dati više vremena za opuštanje, razmišljanje i san.

Ako ne biste obojili baš cijelu sobu u žutu, isprobajte ove savjete:

-obojite samo jedan zid u žuto

-koristite tamno zlatnu

-žuta posteljina može biti rješenje

Narančasta

Ljubitelji narančaste vrlo su društvene i neustrašive. Volite avanturu, putovanja i sastanke s ljudima. Narančasta spavaća soba veoma je topla i zaziva ​​entuzijazam. To je jedna od najboljih boja kada je u pitanju suvremeni dizajn. Ako ste odabrali na narančastu, vrijeme je da dodate malo zabave u svoj život (i na zidove spavaće sobe).

Plava

Plava dolazi u različitim tonovima boja, ali većina ljubitelja plave imaju nešto zajedničko: potrebu za mirom i harmonijom. Ako ste izabrali plavu, vi ste odani, imate doživotno prijateljstvo i volite rutinu te prostor koji je čist i organiziran, stoga budite osim bojanja sobe u plavo, dodajte malo i dodatnog prostora za pohranu i organizaciju vaše spavaće sobe. U ovakvoj spavaćoj sobi osjećat ćete toplinu doma i mir kakvog priželjkujete.

Moka

Odabir moke ili bež tona znači da ste prizemljeni, iskreni, pouzdan i sigurni, a svojom energijom jednostavno privlačite ljude. Vi cijenite jednostavne raskoši života i ljubavi, baš poput jednostavnog uređenja doma. Odabir ove boje također upozorava na to da trebate usporiti i uživati ​​više vremena u prirodi.

Crna

Ako crna je vaš izbor boje, odnosno neboje, vi ste tajanstveni, jaki, control freakovi i pomalo seksi. Prestiž i moć veoma su vam važni, a karakterizira vas i izražena neovisnost. Ljude koje privuče crna vole privatnost – crna je savršena boja za zaštićeni, intimni prostor vaše spavaće sobe. Ako ste izabrali crnu, zapitajte se, je li potrebno postaviti granice u svojim osobnim i radnim odnosima kako biste osjećati ravnotežu i kontrolu.

Zelena

Vi ste osoba s kojom se jednostavno družiti, mirni i klonite se drame. Zelena se smatra bojom koja najviše opušta. Postoje mnoge nijanse zelene na raspolaganju od kojih je moguće stvoriti prostor u kojem neće biti mjesta za stres. Je li vaš život malo kaotičan u zadnje vrijeme? To može biti razlog zbog kojeg ste izabrali zelenu.