Najbolje od skandinavskog stila

| Design |

Ovaj se divan skandinavski stan, privatna je rezidencija koju je dizajnirao SHIALICE studio, a nalazi se u Los Angelesu u Kaliforniji. Zbog mirne ulice koja vodi do stana, teško ćete moći povjerovati da se nalazite u samom srcu najprivlačnijeg LA kvarta. Čim zakoračite u stan pozdravljaju vas popločani podovi i ukrasne letvice koje podsjećaju na prošlo stoljeće. Atmosfera ove kuće podsjeća na New York, Barcelonu i/ili bilo koju drugu svjetsku metropolu upravo uz pomoć skandinavskog stila.

SHIALICE

Vrlo je lako prepoznati skandinavski dizajn interijera. No, nije riječ samo o jednom skandinavskom stilu, već nekoliko njih koji zajedno dijele neke ključne značajke. Na primjer, svi skandinavski interijeri imaju drvene podove, najčešće svijetle boje koji se mogu vidjeti u svim sobama osim u kupaonici. Mirni, prigušeni tonovi blijedo plave, hladno sive, bijele i krem nalaze se posvuda u skandinavskim interijerima.

SHIALICE

Ova paleta boja gotovo je zaštitni znak skandinavskog dizajna i čini se kao glavna značajka koju se oponaša. Ove su boje jedinstvene za skandinavski minimalizam, osobito blijedo plava, dok u sjevernoameričkom dizajnu interijera tu boju ne vidimo gotovo nigdje. Paleta boja u skandinavskom dekor vrlo je lagana i jednostavna pa se tako često koristi siva zbog svoje jednostavnosti.

SHIALICE

Svijetao i prostran otvoreni prostor koji uključuje dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu ostavlja snažan prvi dojam. Diskretni plavi i bijelei ormarići u kuhinji savršeno nadopunjuju susjedni namještaj, bijele zidove i drveni pod.

SHIALICE