Moderan mediteranski stil koji toliko obožavamo

| Design |

"Vila N", koju je dizajnirao tim arhitekata iz lokalnog biroa Giordano Hadamik, obiteljska je rezidencija u Liguriji u Italiji sagrađena na brdima iznad zaljeva Imperia. Projekt se sastoji od dva polu-podzemna prostora: lijevo od glavnog ulaza nalazi se dnevni boravak otvorenog plana koji se proteže van na terasu i bazen, dok se desno od glavnog ulaza nalazi privatno krilo koje broji pet spavaćih soba, vanjsku terasu i spektakularan pogled na more.

Vila N

"Vila se igra s kulturalnim krajobrazom ligurskih terasa te je tako postala dio njega", rekli su arhitekti. Izvana je gotovo teško reći gdje padina završava i gdje kuća počinje. Da ne postoji vrt, to bi bilo gotovo nemoguće. Zeleni krov nije napravljen samo zato da bi dobro izgledao - na njemu su solarne panele te sustav ventilacije kako bi vila gotovo potpuno samoodrživa.

Vila N

Minimalistički dizajn interijera naglašava organske materijale kao što su drvo i kamen u kombinaciji s industrijski betonskim podovima i gipsanom žbukom. Namještaj od hrasta napravljen po mjeri pridonosi ugodnoj atmosferi doma pogotovo u otvorenom dnevnom boravku.

Vila N

Dizajn spavaćih soba vrlo je učinkovit i zanimljiv zbog ugrađenih ormara njihovog multifunkcionalnog korištenja. Stakleni otvori u prirodnim kamenim pročeljima pridonose pogledu na dolinu i more. Osim stambenih prostora, rezidencija uključuje i ostavu, praonicu rublja, radne sobe i, nekako i negdje, garažu za dva automobila.

Vila N