Mali stan koji posjeduje sve što mu je potrebno

| Design |

Kako zahtjevi za nekretninama u San Franciscu rastu, a raspoloživi se prostor smanjuje, dizajneri iz biroa ICOSA u suradnji s Peterom Suenom, kreirali su „Domino Loft“ – dinamičan, multifunkcionalan volumen koji je ugrađen u maleni stan u gradskoj poslovnoj četvrti.

Kocka kojoj nedostaje jedna stranica sadrži spavaću sobu, sobu za goste, ormare, blagovaonicu i radni prostor, a sastoji se od betonskih ploča, drvenih ploča, metala i ormarića napravljenih po mjeri koji su kasnije ugrađeni u stan.

Domino Loft - ICOSA s Peterom Suenom

Zanimljiva dizajnerska rješenja možemo vidjeti na primjeru Murphyjeva kreveta koji, kada ga podignemo, postaje bijela radna ploča po kojoj možemo pisati. Također, ormar koji je skriven može poslužiti kao dodatni radni stol.

Čvrste ljestve omogućuju pristup području spavaće sobe ispod kojeg se nalaze ormar i skladišni prostor za predmete kao što su kape i cipele. Ljestve klize vodoravno kako bi pristup krevetu bio što jednostavniji. Potkrovlje ima čist, moderan izgled koji uključuje suvremene detalje i rješenja. Spremišta ima u izobilju unutar cijele jedinice, a prostor je lako funkcionalan za par - pa čak i za gosta ili dva.

Domino Loft - ICOSA s Peterom Suenom