Malen i funkcionalan stan za ljubitelje stila i putovanja

| Design |

Posebno dizajniran za par koji su pravi ljubitelji dobrog stila i putovanja, ovaj mali stan u Budimpešti ima ukupnu površinu od samo 30 kvadratnih metara i niz veoma iznenađujućih dizajnerskih rješenja. Izgled je ključna značajka ovog malenog prebivališta koji pruža svu udobnost koju inače možemo pronaći u većim kućama.

Kuhinja, spavaća soba i uredski prostor organizirani su pomoću otvorenog plana. Za nomadski par koji je gotovo uvijek na putu, ovaj fleksibilni program omogućuje jednostavnost i lakoću življenja u njemu.

Foto: Balazs Glodi

"Središnji dio prostora privlači poglede zbog funkcionalnog rješenja - povišene razine koja je izgrađena isključivo od šperploča", naveli su dizajneri. "Ta razina ne samo da doprinosi prirodni dodir modernom i šik stanu, već djeluje i kao funkcionalna te zagonetna igra koja uključuje bračni krevet, dodtna mjesta za pohranu i svu opremu za kuhinju."

Bijela mreža koristi se kako bi vizualno podijelila krevet s kuhinjom. Neka je odjeća pohranjena tako da je stalno vidljiva zahvaljujući kreativnoj jedinici koja kombinira vješalicu i policu. Usprkos zamršenoj strukturi od šperploče, mali stan odiše prozračnom i svijetlom atmosferom. 

Foto: Balazs Glodi