Kultna Dior torba u 10 umjetničkih varijanti

| Design |

Lady Dior Art torba

Za drugo izdanje svog Dior Lady Art projekta, modna kuća Dior pronašla je deset umjetnika kako bi svaki od njih individualno napravio svoju verziju legendarne Lady Dior torbe. Jedna od umjetnica koja je sudjelovala u projektu, Jamilla Okubo, otkrila je da je kada je primila mail mislila da je riječ o prijevari.

Lady Dior Art torba

„Nikada nisam pomislila da bi od svih brendova, Christian Dior upravo mene odabrao za umjetničku suradnju. Mislim da je to nevjerojatno“, izjavila je Jamilla koja je u svoju verziju ukomponirala afričke tekstilne uzorke.
Jamilla Okubo samo je jedna od dizajnera koju su izabrani za ovaj projekt, osim nje sudjeluju Betty Mariani, Lee Bul, John Giorno, Jack Pierson, Hong Hao, Friedrich Kunath, Nassa Leuba, Spencer Sweeney i David Wiseman. Dizajneri dolaze iz različitih zemalja, uključujući Južnu Koreju, Kinu i Francusku.

Lady Dior Art torba

Dizajneri su zaduženi za prilagodbu svog dizajna na najprodavanijim torbama brenda Dior.
Jack Pierson svoj dizajn temelji na crtežima koji su nastali za vrijeme njegova boravka u glavnom gradu Francuske. „Crteži su nastali nakon mjesec dana provedenih u Parizu. Inspirirao me grad koji sam upoznavao vozeći se njim biciklom i upijajući sve od trgovina do muzeja“.

Lady Dior Art torba

Kolekcija torbi bit će predstavljena 30. studenog uz koktel u Diorovom butiku u 57. ulici u New Yorku. Ograničena izdanja Dior Lady torbi prodavat će se u 29 Dior trgovina diljem svijeta počevši od 1. prosinca. Cijene torbi kreće se od 5, 700 dolara za malu torbu, pa sve do 9, 700 za srednju veličinu torbe.