Kuhinju smjestite u stakleni zimski vrt

| Design |

Dizajner Alex Saint iz specijaliziranog dizajnerskog studija Kitchen Architecture samo za kuhinje, ovom je projektu pristupio veoma oprezno. Naime, morao je dodati modernu kuhinju engleskoj seoskoj kućici iz 18. stoljeća koja još uvijek posjeduje slamnati krov. Stoga je umjesto da oponaša staru ciglenu gradnju, odlučio napraviti staklenu dodatnu kuhinju koja nalikuje na zimski vrt. Osim što smanjuje strukturne promjene kuće na minimum, ova staklena kuhinja očuvala je i  karakter doma.

Kitchen Architecture (Alex Saint)

Dvostruko glazirani stakleni zidovi i krov pomažu pri reguliranju topline u hladnim mjesecima, dok potpuno otvorena kuhinja u ljetnim mjesecima nudi potpuno prozračnost. Pod u potpunosti odgovara kamenom podu terase, stvarajući tako suptilan prijelaz između eksterijera i interijera. Prostrani foaje sada zauzima mjesto stare kuhinje, a ulaz u novu kuhinju (jedina strukturalna preinaka bila je otvaranje vanjskog zida) osigurava mu sunčani pogled na vrt i okućnicu.

Kuhinja je opremljena s ormarićima u mekoj mat bijeloj, ergonomski podignutom perilicom za suđe, ogromnim hladnjakom i dovoljno prostora za pohranu. Suptilna rasvjeta dovoljna je za noćne kuhinjske avanture.

Kitchen Architecture (Alex Saint)