Kuhinju možete smjestiti i u produžetku hodnika!

| Design |

Nedavno redizajnirana kuhinja u luksuznoj zgradi na Upper East Sideu na Manhattanu, kreirala je zanimljiv obrazac kojim bi se mnogi mali stanovi s neiskorištenim dugačkim hodnicima mogli poslužiti. Stan udaljen samo nekoliko koraka od Central Parka, prije svoje transformacije, imao je klasičnu usku galija kuhinju natrpanu s bež i tamnim kamenim površinama te glomaznim ormarima i aparatima koji jednostavno nisu dopuštali da se u nju postavi stol s pripadajućim stolicama idealan za doručak.

Dizajnerica Cecilia Dupire iz Cezign dizajn studija, stvorila je masivnu reorganizaciju prostora. Klijent je htio kuhinju koja će viti prozračna, elegantna i moderna s puno prostora za pohranu, no morala je zadržati onaj osjećaj topline i dobrodošlice koju pruća obitelji i prijateljima.

Cilj projekta uključio je više od stvaranja nove kuhinje – potrebno je bilo stvoriti multi-funkcionalnu prostoriju s mnogo mjesta za pohranu, mjesta za kuhanje, ali i objedovanje. Dizajnerica je to učinila tako što je kuhinju proširila na dug, loše iskorišten hodnik koji je sada funkcionalan dio uredne, ugodne i moderne kuhinje o kakvoj mnogi sanjamo.