Kako mogu sivi zidovi i taman parket biti elementi ugodnog i toplog doma?

| Design |

 Ovaj eklektičan stan u Gothenburgu u Švedskoj, dokaz je kako siva boja zidova i taman pod mogu interijer učiniti iznimno toplim, ugodnim, udobnim i ispunjen osobnom „domaćom“ atmosferom, a ključ toga skriven je u mnoštvu sitnih personaliziranih dekoracijskih objekata. Stan od 67 kvadratnih metara objedinjuje dvije sobe, izvrsnu kuhinju kojom bi se mogao pohvaliti bilo koji kuhar na svijetu s pripadajućom blagovaonicom, dnevnu sobu, spremište, kupaonicu te izlaz na vrt s malim balkonom.

Čim zakoračite unutra, dočekat će vas maleni hodnik obložen pločicama s marokanskim uzorkom koje se protežu isključivo do kupaonice u kojoj će vas dočekati neobična kombinacija koja bi na samu pomisao mogla biti iznimno odbojna. No, ne biste nam vjerovali, ali tapete s uzorkom neočekivano dobro pristaju uz marokanske pločice!

Zidovi su obojani u topliju nijansu sive (pastelnu, mat) za ugodan osjećaj kojeg nadopunjuje pod napravljen od tamnog  drveta. Ugrađene police za knjige, obojane u istu boju kao zidovi,  pridodaju na osobnosti same dnevne sobe iz koje se kroz ostakljena dvostruka vrata može izaći na balkon. Stubište dalje vodi u vrt koji je otvoren za sve stanare zgrade.

Društvena jezgra ovoga stana je kuhinja (i blagovaonica) koji krasi iznimno intiman ambijent, a gotovo je nemoguće da se ljubitelji gastronomije neće zaljubiti u nju. Tamno-smeđi parket i sivi zidovi nastavljaju elegantnu temu stana dok ciglasti zid obojan u bijelo te vješt raspored rasvjete čine prostor  svjetlijim.

Spavaću sobu krasi prekrasan luk iznad prozora te više nego dovoljno prostora za bračni krevet, radni stol i „pametne“ ormare. Eklektičan namještaj i osobni naglasci daju stanu onu udobnost i dozu šarenila koja mu je potrebna kako bi bio ugodan i topao dom.