Jeste li ikada vidjeli vodeni grafit?

| Design |

Vodeni grafiti Antonina Forneaua

Grafiti su već dugo dio urbane kulture koju mnogi obožavaju, a drugi pak ne razumiju i podcijenjuju. Činjenice je da ne može svatko biti umjetnik i da su mnogi grafiti samo "črčkarije" po zidu, no francuski umjetnik Antonine Forneau podigao je ovu kulturu na sasvim drugi nivo. Osmislio je projekt "Water Light Graffiti" (Vodeni svjetlosni grafiti) koji, kako im ime i kaže, svijetle pri dodiru s vodom.

Water Light Graffiti sastoje se od tisuća LED svjetala koje zasvijetle kada dođu u dodir s vodom. Umjetnici ili amateri, u ovom slučaju to nije bitno, mogu koristiti kistove, spužve, prste ili sprej kako bi oslikali svoju poruku, bitno je samo da je predmet mokar. Ono što je posebno kod ovakvih grafita je činjenica da poruke umjetnika ne nagrđuju gradski prostor već ga podižu na sasvim novu razinu.

Projekt je prvi puta predstavljen u Poitiersu u Francuskoj u srpnju ove godine dok je Forneau radio za DigitalArti Artlab. Ako ste još uvijek zbunjeni s načinom na koji ova umjetnost funkcionira, sve će vam biti jasno nakon što pogledate video:

Water Light Graffiti