Hrvatski fantastičan proizvod koji stavlja lijenost prije reda

| Design |

Koliko ste samo puta opteretili svoju stolicu, krevet, kauč, fotelju, stol, stol za glačanje, tabure, nekad i stroj za pranje i/ili sušenje rublja, svojom garderobom za koju jednostavno nemate vremena da je pospremite u ormar - mi nebrojeno. No jedna se hrvatska dizajnerica dosjetila kako ovom velikom problemu, s kojim se svatko od nas (ili barem netko od naših bližnjih) susreće svakodnevno, stati na kraj. Ili kako barem pristojno odgoditi nered do nekog idućeg spremanja ormara te pritom ne zatrpati ostatak namještaja u domu. Tko zna, možda vas pomoću ovog hrvatskog proizvoda netko prozove i umjetnikom!

One Day Stand by Mobiliar (Željka Zrnić)

"One Day Stand je objekt koji ide u susret nepopravljivoj ljudskoj prirodi, koja stavlja lijenost ispred reda ili estetike. Naša odjeća nošena jedan dan, ostaje neodlučno stajati na dionici između ormara i perilice. Nedovoljno je čista da bi ponovno našla svoje mjesto u ormaru i nedovoljno prljava da bi stala u red za pranje. Tako se na stolicama, foteljama i daskama za peglanje, počinju javljati pokreti nesvrstane odjeće, dok ih konačno ne slomi naša katarzična odluka za uvođenjem reda u garderobi i životnom prostoru. Ovaj skulpturalno-utilitarni spomenik podignut je u spomen na sve stolice pale pod opterećenjem nesvrstane odjeće", riječi su dizajnerice Željke Zrnić na službenoj Facebook stranici hrvatskog brenda Mobiliar koji se bavi produkt dizajnom i dizajnom namještaja. 

One Day Stand by Mobiliar (Željka Zrnić)

"One Day Stand" je hrvatski proizvod brenda Mobiliar napravljen od strane lokalnih obrtnika prema Željkinim nacrtima. Ova fantastična "vješalica" napravljena je ručno od metala i hrastovog drveta i savršena je za sve one koji imaju ranije spomenut problem. S "One Day Standom" taj se problem pretvara u dekorativni element koji će krastiti svaki dom. Nama pod hitno treba jedan, a vama?

One Day Stand by Mobiliar (Željka Zrnić)