Hrvatski brand namještaja osvojio prestižnu dizajnersku nagradu

| Design |

Nunc modularni stol ALA

Iako mladi, sada već višestruko nagrađivani dizajnerski brend Nunc sa modularnim stolom ALA osvojio je još jedno priznanje – ovoga puta riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrade koju jedan brend može osvojiti – German Design Award.

German Design Award jedna je od najpoznatijih međunarodnih nagrada za dizajn. Nagrade se dodjeljuju samo projektima koji doista predstavljaju pionirski doprinos međunarodnom dizajnu, a za to jamče visoko cijenjeni međunarodni stručnjaci koji čine žiri. German Design Award otkriva, prepoznaje i predstavlja jedinstvene dizajnerske trendove.

Nunc modularni stol ALA

Ovu prestižnu nagradu Nunc je osvojio u kategoriji namještaja sa svojim modularnim stolom ALA. Za dizajn stola ALA zaslužan je dizajn studio: RU:T (Tvrtko Bojić, Karla Paliska) i Nataša Njegovanović. Klizne ploče ovog modularnog stola razbijaju tradicionalni, arhetipski volumen ploče, koristeći module za odlaganje umetnute između ploča stola. Potpuno prilagodljiva širine i spremna za promjenu oblika i karaktera u trenutku, ALA je idealna za intimna i veća druženja. 

Nunc modularni stol ALA

Izjava žirija: „Koncept stola s pokretnim gornjim elementima je originalan i koristan. Kao rezultat toga, zaista je lako postići vizualno razdvajanje skupina od dvoje, četvero ili šestero. Jednostavan princip koji savršeno dolazi do izražaja zbog prepoznatljive arhitekture cijelog dizajna stola.“

Nunc-ovu cijelu kolekciju  dizajnirala je odabrana skupina mladih europskih dizajnera vođenih Nikolom Radeljkovićem iz Numen/ForUsea koji je zadužen za strateški razvoj proizvoda Nunc. Kolekcija je praktične i funkcionalne primjene za dom, poslovne prostore i hotelsko-ugostiteljske interijere. Proizvodi su izrađeni u kombinaciji pločastog i ojastučenog namještaja, te punog drveta i metala. Više o cijeloj kolekciji ovog izvrsnog brenda saznajte na njihovoj web stranici nunc.design.hr , a od nedavno ih možete posjetiti i na adresi Ilica 168a u Zagrebu gdje su otvorili svoj showroom.

Nunc modularni stol ALA