Komoda Waves brenda Milla&Milli nagrađena prestižnom RedDot nagradom za produkt dizajn

| Design |

Komoda za pića Waves, proizvođača Mundus Viridis, nagrađena je prestižnom nagradom RedDot za produkt dizajn i ovogodišnji je pobjednik u kategoriji namještaja za dom i sjedenje. Za dizajn namještaja Milla&Milli zaslužni su hrvatski dizajneri Maša Vukmanović, Jelena Lukač Kirš i Jakov Šrajer, koji djeluju pod okriljem studija Thinkobjects.

Milla&Milli

„Naša Milla&Milli priča pokrenuta je prije dvije godine, a već prilikom prvog predstavljanja javnosti, na zagrebačkoj Ambijenti 2018, serija Offset dobila je nagradu Mobil optimum. Potom smo proizveli seriju Waves, za koju je uslijedila svjetska premijera na sajmu namještaja Imm Cologne u Kölnu, u siječnju ove godine, da bi nas sada ugodno iznenadila vijest o RedDot priznanju!“ ističu u tvrtci Mundus Viridis, te dodaju: „Od početka čvrsto vjerujemo da hrvatska proizvodnja namještaja može biti u samom svjetskom vrhu, poglavito kada se u razvoj svakog proizvoda uključi sofisticirani pristup dizajnu, najkvalitetnije sirovine  i vrhunska izvedba.“ 

Milla&Milli

Tvrtku Mundus Viridis su osnovali Ksenija i Ivić Pašalić, a ulažući u dizajn i razvoj Milla&Milli brenda, te vođeni temeljnom idejom - „hrvatsko drvo, hrvatski dizajn, hrvatski proizvod“, žele hrvatsku proizvodnju namještaja pozicionirati na svjetsko tržište.

Milla&Milli

Svi komadi namještaja brenda Milla&Milli blagovaonski stolovi, komode za piće, mali predmeti za svakodnevnu upotrebu, te rasvjeta, izrađeni su od hrvatskog masiva najviše kvalitete. Masivno drvo koje se koristi za izradu namještaja ima visoki ekološki FSC certifikat, a svaki je komad pažljivo biran i ručno premazan posebnim završnim uljnim premazima kako bi drvo sačuvalo karakterističan izgled i kvalitetu.

Milla&Milli

Kreativni tim je u projekt dizajniranja i predstavljanja nove linije namještaja svjetskoj javnosti krenuo s misijom izrade kvalitetnog namještaja koji će na globalnoj razini biti prepoznat i po dizajnu kojeg odlikuju inovativnost i suvremeno promišljanje životnog prostora.

Milla&Milli

Nagrada za dizajn RedDot jedna je od svjetski najpoznatijih nagradaza produkt, industrijski i komunikacijski dizajn, koju dodjeljuje Dizajn Centar Nordrhein Westfalen iz Essena, Njemačka. Komoda za pića Waves ovogodišnji je pobjednik u kategoriji namještaja za dom i sjedenje. Nagrada je još značajnija, kada se u obzir uzme činjenica da je pobijedila u konkurenciji od čak pet tisuća prijava. Žiri za dodjelu RedDot priznanja sastoji se od četrdeset svjetskih stručnjaka koji pojedinačno pregledavaju svaku prijavu.

Milla&Milli

Nagrada komodi Waves potvrđuje inovativnost i svjetsku konkurentnost hrvatske proizvodnje i dizajna. U obrazloženju za dodjelu nagrade, istaknuto je kako ovaj proizvod postavlja trendove u industriji dizajna i pokazuje smjer razvoja namještaja u budućnosti.

Milla&Milli