Hotel Adriatic najljepši je svjetski hotel s muzejskim primjercima umjetnina

| Design |

U današnje vrijeme, hoteli nude svojim gostima mnogo više od samog mjesta u kojem mogu prenoćiti, stoga ne čudi da su se neki hoteli pretvorili gotovo u muzeje s umjetninama. Umjetnička djela tako možemo pronaći u predvorjima, restoranima i sobama hotela, neovisno radi li se o stalnoj postavi ili se umjetnine mijenjaju iz mjeseca u mjesec. Tako je poznati internetski portal Architectural Digest izdvojio 17 najljepših svjetskih hotela koji su ispunjeni prekrasnim umjetničkim djelima poput muzeja

Nas je, naravno, posebno oduševilo to što se na samom vrhu našao Hotel Adriatic, renovirani boutique hotel s 18 soba u centru Rovinj za čiji je redizajn zaslužna domaća tvrtka 3LHD.  

Saša Šekoranja (Staklenik; Cvijet)

Osim što posjeduje zavidnu kolekciju umjetnina koju je birala istaknuta kustosica Vanja Žanko, Hotel Adriatic jedan je od rijetkih hotela čija su umjetnička djela nastala upravo za taj prostor. Jedinstveni kustoski pristup pozvao je renomirane suvremene umjetnike na stvaranje novih radova čiji se koncepti razvijaju u komunikaciji s prostornim vrijednostima te vrijednostima baštine ove povijesne građevine i njezina okruženja. Ulaskom u Hotel Adriatic imate jedinstvenu priliku boraviti u prostoru koji je ispunjen djelima koja nisu za njega samo stvarana već su njime inspirirana. Umjetnici zaslužni za ovo hotelsko remek djelo su Abdelkader BenchammaJasmina Cibic, Igor EškinjaChris Goennawein, Kristina LenardFederico LugerCharles Munka, Goran Petercol, Valentina Rurhyja, SofijaSilvia, Saša Šekoranja, Massimo UbertiZlatan Vehabović te Žižić/Kožul.

Hotel Adriatic u Rovinju doista je impresivan hotel u kojemu je gotovo privilegija odsjesti. 

Jasmina Cibic (Flights of fancy) SofijaSilvia (Zlatni vrt)