9GAG može se pohvaliti ovim fenomenalnim uredom

| Design |

Tim iz LAAB Architects studija prihvatio je izazov pretvoriti skladište unutar industrijskog nebodera u Hong Kongu u kreativni prostor za djelatnike slavnog 9GAG-a, online platforme za šaljive korisnički generirane sadržaje.

Inspirirani 9GAG stranicom i sučeljem aplikacije, LAAB studio je dizajnirao minimalistički crno-bijeli interijer koji se suprotstavlja sirovom industrijskom okviru koji se sačuvan kao artefakt iz znatiželje prema prošlosti. Transparentnost, dijeljenje i osjećaj za zajednicu ključni su pojmovi u ovoj dizajnerskoj strategiji.

9gag ured by LAAB Architects

Pod koji pokriva više od 460 kvadratnih metara podijeljen je u 3 nekonvencionalna uredska prostora: 9PARK, 9DESK i 9SHEDS. 9PARK čini veliki otvoreni prostor koji je rezerviran za sastanke i odmor pa čak i kampiranje te šetnju psa. Velike vreće u obliku jastuka porazbacane su po cijelom prostoru te zajedno sa stolom za stolni tenis čine opuštenu atmosferu.

Kako i samo ime sugerira, 9DESK područje se sastoji od velikih otočnih stolova s podesivim sjedećim ili stojećim mjestima koji služe različitim potrebama projekata. Treće područje, 9SHEDS, sastoji se od nekoliko zatvorenih prostorija za sastanke. Kreativan prostor za kreativne ljude.

9gag ured by LAAB Architects