8 pogrešaka koje možete učiniti pri uređivanju malih prostora

| Design |

8 pogrešaka koje možete učiniti pri uređivanju malih prostora

Nije ni malo lako urediti mali prostor gdje je maksimiziranje pohrane i najbolje iskorištavanje kvadrature od najveće važnosti. Iako često dijelimo nove savjete kako urediti svoj maleni dom, ponekad su od veće pomoći oni savjeti koji govore što ne raditi. Pročitajte 8 učestalih dizajnerskih pogrešaka na koje treba pripaziti prilikom opremanja vašeg malenog doma.

Podcjenjivanje prirodnog svjetla.

Prirodna rasvjeta najbolji je prijatelj maleni prostora zato postavite ogledalo prekoputa prozora i dodajte još malo svjetla.

Prekidanje vizualnog toka.

Ako vaš doma ima više malenih prostorija, pokušajte ih povezati bojom, materijalima i sveukupnim stilom - neka sve izgleda kao jedan veliki prostor, a ne više malih. Tako ćete učiniti svoj dom vizualno većim.

Ostavljanje neiskorištenog prostora.

Budite kreativni kada je u pitanju prostor za pohranu i kad vam se iznenada pojavi kvadrat više - pametno ga iskoristite te dodajte ormar od poda do stropa, police s knjigama, jednosjed ili maleni klupu.

Bespotrebno trošenje cijenjenog prostora.

Iskoristite svaki centimetar svog doma za dekoraciju, pohranu i funkciju. Ako imate malenu kuhinju, lijepe predmete izložite na otvorene police ili i objesite, a ružnije stavite u ormariće.

8 pogrešaka koje možete učiniti pri uređivanju malih prostora

Sakupljači.

Nemojte biti sakupljači stvari. Čim primijetite da ste se počeli okruživati sa stvarima koje skupljaju prašinu i nemaju nikakvu funkciju - riješite ih se.

Borba s maleni prostorom.

Prije ili kasnije morat ćete prihvatiti da posjedujete maleni dom - no ne očajavajte! Često upravo ti domovi budu puno topliji i privatniji nego veliki prostori koji znaju izgubiti šarm.

Zanemarivanje moći ogledala.

Ogledala vizualno povećavaju prostor - to i vrapci na grani znaju već. No nemojte ih samo objesiti na zid. Neka vaši ormarići u kuhinji budu reflektirajući, baš kao i noćni ormarići.

Igranje na sigurno.

To što posjedujete maleni stan ne znači da bi trebao biti neutralan i dosadan. Uključite paletu boja, hrabre tapete, masivna uzglavlja kreveta i zavjese od poda do stropa. Svakako u manjoj dozi nego što bi upotrijebili u većem stanu.

8 pogrešaka koje možete učiniti pri uređivanju malih prostora