Arhitektonski dragulj u centru Pekinga

| Architecture |

Nakon Milana, Londona i Balija, Bvlgari je otvorio hotel u središtu Pekinga.

Na obalama rijeke Liangma arhitekti Antonio Citterio i Patricia Viel, koji su radili na prijašnjim Bvlgari resortima, sagradili su otok rajskog mira u središtu glavnog grada Kine. Zgrada u stilu 1930-ih završena je mramorom, broncom, crnim granitom i bijelim sedrom - pravi arhitektonski dragulj.

Unutrašnjost obilježavaju detalji u plemenitom drvu, podovi su od tikovine, a rasvjeta dolazi iz najstarije radionice za staklo u Veneciji.

Hotel ima 119 apartmana, a najprostraniji ima čak 380 četvornih metara te je ujedno i najveći u cijelom Pekingu. Dizajnerski namještaj i kozmetički dodatci s klasičnim Bvlgari mirisom, standard su ovog hotela.

Opustiti se možete u jednoj od 11 soba za masažu s postupkom La Mer Amala i Refinery ili pak u bazenu od 25 metara i sauni. Procedure koje se temelje na načelima drevne kineske medicine, svakako je prvo što morate probati.

I nakon što se okupajte u bazenu i zafali vam snaga, idealno je vrijeme za prošetati do restorana Il Ristorante Niko Romito. Na Bvlgari tanjurima poslužuju se gastronomska remek djela Michelinovog kuhara Nika Romita, a vinska karta u svojoj ponudi na odabir vam pruža pet stotina vrhunskih talijanskih vina.